Рони О'Съливан съсипа Уолдън. Снимка: Моник Лимбос

Световният шампион Рони О'Съливан тотално надигра Рики Уолдън с 6-0 фрейма в четвъртфинален мач на престижният снукър-турнир Мастърс, който се провежда в лондонската зала "Александра Палас".

Куриозното е, че намиращият се на 11-то място в световната ранглиста Уолдън не вкара нито една топка от втория до последния фрейм, като той записа точки само в първата партия, а Рони постигна 556 поредни точки, което е нов рекорд. Предишното върхово постижение бе на Динг Джънхуей - 495 поредни пункта, от 2007 година.

Срещата започна с откриваща червена за Ракетата, но веднага след това той пропусна лесна черна. Рики използва добрата позиция и натрупа 38 пункта, когато реши да играе сейфти-шот.

Отново Рони бе този, който намери дълга червена топка и този път той си свърши задачата, конструирайки халф-сенчъри брейка от 79 точки.

В следващите три фрейма петкратният световен първенец показа изключително високо ниво както в атака, така и в защита, а Уолдън не успя да вкара нито една топка! Халф-сенчъри брейкове от 88 и 72 точки изстреляха Ракетата напред с 3-0 части, а после той изригна с великолепна стотачка от 134 точки.

След кратката пауза О'Съливан имаше късмет, защото след слабия си разбиващ удар биячът хвана челюстите на джоба и вместо да влезе в него, се прилепи до долния борд.

Уолдън реши да влезе в тактическа битка, но Рони стартира с дълга червена и наниза халф-сенчъри брейк от 77 пункта, с което се доближи само на една партия от победата.

В шестия фрейм Рони реши да довърши своя противник в стил и бе в график за максимален брейк. Той бе принуден да играе трудна червена топка за "зеления" джоб и при 56 точки в своя полза я пропусна.

Рики получи сравнително лесна червена за средния десен джоб, но очевидно бе изваден от ритъм, защото сбърка. Не след дълго той направи груба грешка при опит да намери сигурно място на бялата топка.

Показалият феноменален снукър днес О'Съливан се възползва и след лесната червена вкара неудобна розова топка, за да започне серия от 39 точки, с която подпечата победата си с 6-0. На полуфиналите Ракетата ще играе срещу Нийл Робъртсън или Стивън Магуайър, които излизат един срещу друг тази вечер, от 21.00 часа българско време.

Видео от мача може да видите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase