Снимка: Reuters

Тио Уолкът може да отсъства около месец заради проблем в коляното, пише днес приближеният до Арсенал журналист на Мирър Джон Крос.

Крилото на "артилеристите" пострада при победата с 2:0 срещу Тотнъм в мач за купата на Англия. Той напусна на носилка малко преди края, като първоначално не изглеждаше положението да е много сериозно.

Непосредствено след мача Арсен Венгер заяви, че проблемът е или увреждане на връзки в коляното или просто удар, тъй като Уолкът е бил ритнат два пъти на това място.

Днес Уолкът ще мине скенер, за да се разбере степента на контузията. Ако се сбъднат опасенията, това ще бъде втори тежък удар за Арсенал. Преди два дни Венгер разкри, че Никлас Бендтнер ще бъде извън игра за 4 седмици заради изкълчен глезен.

Това ще внесе допълнително напрежение върху Венгер да действа на трансферния пазар и да привлече нападател. Той обаче отново изрази песимизма си, че сега може да намери качествено попълнение.

"Честно казано, проверихме ситуацията с Левандовски. Но той подписа с Байерн още преди година и половина. Те го обявяват сега, защото е в последните 6 месеца от контракта си".

"В момента Левандовски още е в Дортмунд до края на сезона и Байерн няма да продаде Манджукич сега.

Всички големи играчи са в големи отбори в момента и преследват важни цели. Освен ако няма отбор в тежка финансова криза, ще е трудно. Или ако намерим някой като Серж Гнабри на тази възраст, за когото никой не е чувал", посочи Венгер.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase