Левандовски става един от най-добре платените играчи на Байерн. Снимка: Ройтерс

Вчера нападателят на Борусия Дортмунд Роберт Левандовски най-после подписа договор с европейския първенец Байерн Мюнхен до лятото на 2019 година.

В момента нито един футболист на баварците не е обвързан в толкова дългосрочен план с най-успешния германски клуб, припомня вестник "Билд".

Според изданието годишната заплата на полския национал в Байерн ще бъде 8 милиона евро, като той ще бъде един от най-добре платените футболисти на отбора.

С най-високи заплати на стадион "Алианц Арена" са Франк Рибери, Филип Лам и Бастиан Швайнщайгер. Всеки от тях прибира малко над 10 милиона евро на година.

Както е известно, до лятото на 2013 година Левандовски взимаше едва по 1.5 милиона евро на сезон в Борусия Дортмунд и това бе една от причините за решението му да напусне. През тази кампания полякът все пак получи тройно увеличение на възнаграждението си.

В Борусия Дортмунд останаха сравнително спокойни след подписания договор между нападателя и прекия конкурент Байерн, въпреки че втори основен футболист на "жълто-черните" избра да играе за мюнхенци в рамките на няколко месеца.

"Не съм изненадан, че Левандовски подписа с Байерн. Знаем какво се случва, всичко е обсъдено. Между нас и Роберт няма проблем. Неговото силно представяне няма да се промени през пролетта, убеден съм в това. Всичко вече е казано за Гьотце и Левандовски", сподели изпълнителният директор на Борусия Ханс-Йоахим Вацке.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase