Челси започна новата година с първо ново попълнение. Сините финализираха трансфера на младия нападател от Буркина Фасо Бертранд Траоре.

18-годишният футболист впечатли Жозе Моуриньо по време на лятното турне в Азия. През октомври той се съгласи да подпише договор за 4.5 години с тима от "Стамфорд Бридж".

Траоре е национал на своята страна още от 16-годишна възраст и затова няма проблем с получаването на работна виза за острова. При подписване на договора, той даде кратко интервю за официалния сайт на Челси.

"Много съм щастлив. През лятото натрупах добър опит с всички играчи от първия отбор и научих много от тях. Бях много горд, така че е сбъдната мечта да бъда тук всеки ден и да играя мачове. Разбира се, бях малко нервен, но след 2-3 дни вече бях добре".

"На терена съм уверен, не бях нервен нито веднъж. Жозе Моуриньо говори много по време на тренировките и той е един от най-добрите мениджъри, може би най-добрият на света. Той е много добра личност и е мечта да работя с него".

"При идване в отбора играчите ме накараха да изпея песен за добре дошъл. Изпях френска песен, на френски".

"Моят стил е атакуващ полузащитник. Мога да играя в позицията на номер 10, мога да играя по крилата и съм добър с топката. Мога също да стрелям и съм силен в единоборствата, така че мога да вкарвам голове".

"Любимите ми играчи са Хуан Мата, Месут Йозил и Еден Азар. Те са много добри футболисти и аз се опитвам да съм като тях. В Челси ще се опитам да последвам стъпките на някои африкански легенди като Дидие Дрогба, Майкъл Есиен и Самуел Ето'о".