Снимка: Reuters
fallback

Михаел Шумахер се намира в критично състояние и е трябвало да претърпи спешна операция в болница в Гренобъл.

По-рано днес легендарният пилот от Формула 1 претърпя инцидент по време на каране на ски във френския курорт Мерибел. При падане той удари главата си в скрит под снега камък.

Първоначално информациите бяха, че състоянието му не е сериозно и той дори е бил в съзнание. Впоследсвие обаче Шумахер е получил усложнения в болницата и е трябвало да бъде опериран.

"Той получи мозъчна травма с кома, което наложи незабавна хирургическа намеса. Той остава в критично състояние", се казва в изявление на агента на Шумахер, прочетено от човек от болницата.

В болницата в Гренобъл е дошъл и професор Джерард Сейлънт, експерт по мозъчни и гръбначни контузии. Той е близък приятел на Шумахер и го лекува след тежкия инцидент на Силвърстоун през 1999 година, когато германецът счупи крак.

По-рано през деня доктор Кристоф Жерниньо-Леком заяви пред френското радио РМС:

"Шумахер падна в 11.07 местно време докато караше ски в Мерибел. Той носеше предпазен шлем и удари главата си".

"Спешната помощ се намеси незабавно, в 11.15 часа. Той бе закаран с хеликоптер в боница в Мотие. Той бе шокиран, леко разтърсен, но в съзнание. Може да има сътресение, но не е много сериозно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

николова

преди 10 години

дано господ бог да помогне !

51

Господ го наказа

преди 10 години

Преди 10-тина години М.Шумахер стана шампион, след като предизвика умишлено катастрофа, при която едва не уби конкурента си. Все повече се убеждавам, че има Господ.

50

Анонимен

преди 10 години

Бог да бъде с теб!!!

fallback