Подолски се завърна триумфално след контузията. Снимка: Ройтерс
fallback

Лукас Подолски е убеден, че Арсенал има сили да се бори до последно за титлата във Висшата лига и иска тимът да продължи да бъде на върха.

„Всеки мач е важен. Ние сме на върха и искаме да останем на тази позиция, а това означава да продължим да печелим. Няма да е лесно, защото 5-6 отбора са много силни, но смятам, че имаме необходимото качество в състава си и ще се борим до край“, заяви той.

Германецът се завърна след 4-месечно отсъствие и в четвъртък вдъхнови Артилеристите за обрат срещу Уест Хям, като вкара третия гол за успеха и се радва, че този труден период е зад гърба му.

„Бях извън игра дълго време и не ми бе лесно, затова съм много доволен, че отново съм на линия. Никога не бях имал такава контузия преди и трябваше да се лекувам 4 месеца и затова съм радостен, че това време отмина“, добави футболистът.

Той получи мускулно разкъсване в бедрото в края на август в мач с Фенербахче и възстановяването му отне повече време от предварително очакваните 10-12 седмици.

„Тези периоди са много трудни от психологическо естество, защото не е лесно да гледаш отстрани. Отдалечаваш се малко от отбора, но това е част от футбола, а и все още съм млад, така че ми предстоят още много срещи“, каза още Подолски.

Нападателят се надява да получи титулярно място за трудната визита в Нюкасъл утре. Аарън Рамзи ще липсва, но пък наказанието на Джак Уилшър изтече, а и Томаш Росицки е на линия, така че Арсен  Венгер има алтернатива.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback