Мойс няма да може да разчита на ван Перси почти месец. Снимка: Reuters
fallback

Английският шампион Манчестър Юнайтед ще бъде без нападателя си Робин ван Перси близо месец, потвърди мениджърът на тима Дейвид Мойс.

Холандецът пропусна четири мача на "червените дяволи" заради болки в слабините, за да се завърне в игра при домакинската загуба с 0:1 от Нюкасъл.  Той остана на терена целите 90 минути.

Стрелецът влезе като резерва и в мача срещу Шахтьор Донецк във вторник и асистира за победния гол на Фил Джоунс. При изпълнението на корнера обаче ван Перси е получил разтежение в бедрото, което ще го извади от терените около четири седмици.

"Робин получи разтежение в бедрото и ще отсъства един месец. Изглежда, че ще го загубим за месец", каза Дейвид Мойс.

Така "лалето" няма да може да помогне на "червените дяволи", които се намират в черна серия, събирайки скромните за техните амбиции две точки в последните четири шампионатни сблъсъка.

В Англия по традиция в последните 10 дни на годината се играят няколко кръга, а в първия ден за 2014 година Манчестър Юнайтед приема Тотнъм, като преди това английският шампион няма среща с отбор от първата десятка.

Ние искаме да играем добре, в първенството не се справяме толкова добре, колкото трябва. Предстоят ни доста мачове, в които можем да печелим точки. Но трябва да го направим, а не да говорим за това", добави Мойс.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback