Селби (в средата) умее да печели дори тогава, когато не играе добре. Снимка: Моник Лимбос

Световният №2 Марк Селби продължава защитата на титлата си на втория по сила снукър-турнир в календара UK Championship, след като късно снощи обърна световния вицешампион Бари Хоукинс от 3-5 до 6-5 фрейма в четвъртфинален мач.

"Не можех да намеря играта си в началото, таймингът ми не работеше. В края имах късмет да не оставя на Бари лесна топка, когато той получи фрийбол. Искаше ми се да изляза и да правя големи серии, но това не се случваше. В момента не играя добре, но все още съм в турнира. Надявам се на полуфиналите да покажа най-доброто от себе си", заяви Селби.

Веселяка от Лестър показа страхотен характер и открадна седмата партия. По всичко личеше, че резултатът ще стане 5-2 за Ястреба, но след пълно разчистване Селби се закачи за мача.

По-късно Селби успя да доведе нещата до решителен последен фрейм, който продължи цели 53 минути. В него Марк поведе с 37 точки, при останала само една червена топка на масата.

Хоукинс излезе в търсене на необходимия му снукър, но Селби вкара жълтата с помощта на флук и дръпна напред с 31 пункта. Точно след това Селби не успя да излезе от снукър по зелена, но Хоукинс пропусна розовата и минути след това бе довършен.

Интересното е, че именно Бари Хоукинс е човекът, който елиминира Селби на последните две световни първенства.

На полуфинала утре Селби ще играе срещу Рики Уолдън, който снощи победи Марк Алън с 6-2 фрейма. В първия полуфинал, който е днес, лидерът в ранглистата Нийл Робъртсън се изправя срещу екзекутора на Рони О'Съливан - Стюърт Бингъм.

Още снукър-новини вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase