Кака е пред стотния си гол с екипа на Милан. Снимка: Ройтерс

Има голове, които те карат да се чувстваш у дома, а Рикардо Кака се почувства така вече два пъти. През октомври 2003 г., когато вкара за Милан срещу Интер своя първи гол с екипа на росонерите. Почувства се така и 10 години и няколко дни по-късно, когато отново на "Сан Сиро", вкара първия си гол от втория си период в Милан - срещу Лацио.

След онзи мач срещу Лацио дойдоха още 3 гола за кариоката и сега преди мача с Ливорно Кака е изправен пред юбилейно попадение. Следващият му гол ще е под №100 за Милан. Заради това бразилецът вече подготвя специална радост, с която да го отпразнува.

В богатата кариера на Кака има много запомнящи се голове. В първенството, в Шампионската лига, за световното клубно първенство. Като цяло той има 73 гола в първенството, 24 в Шампионската лига, 1 за Суперкупата на Европа и 1 на световното клубно първенство.

Но те няма да го пратят на световното догодина в родината му. Ще го пратят следващите. Любимите жертви на бразилеца са Реджина (7 гола), Катания, Лацио и Сиена (по 6), но също и Интер, Парма и Удинезе (по 5). В Европа предпочитаният съперник е Андерлехт (4 гола).

От 281 мача за Милан, Кака е спечели 170 пъти. 15 пъти е вкарал 2 пъти в един мач, има и 3 хеттрика. Но никога не е вкарвал на Ливорно или Аякс - следващите два съперника на росонерите.

Още спортни новини вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase