Пике вярва, че Барса може и без Меси. Снимка: Ройтерс

Защитникът на Барселона Жерард Пике е убеден, че тимът му може да преодолее липсата на суперзвездата си Лионел Меси, който няма да играе около 2 месеца заради поредна мускулна контузия на бедрото.

„Имаме достатъчно качествен отбор и голям потенциал, за да се справим без него. Неймар е във все по-добра форма, а Валдес демонстрира страхотна игра, така че всичко трябва да бъде наред“ заяви бранителят в интервю за RAC1.

„Може би наистина в момента не сме на най-доброто ниво, на което можем да бъдем, но с течение на сезона ще се подобрим. В крайна сметка ако не се справяме добре едва ли ще постигаме тези резултати. Уверени сме и имаме самочувствие, защото знаем какво можем“ добави той.

„Ясно е, че ако искаме да спечелим Шампионската лига трябва да победим Байерн, защото те са №1 в момента. Бих казал, че са както бяхме ние преди няколко сезона. Наистина доминират, а и разполагат с най-добрия треньор в света“ категоричен е Пике, който обаче не е доволен и от някои неща около клуба.

„Има хора, който хвърлят л**на по Барса. Те са извън клуба, но искат да бъдат в него и създават интриги. Непрекъснато има някакъв дебат. В Мадрид например е различно. Там всички са единни и работят в името на общата цел".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase