Цветана Пиронкова Снимка: БТА
fallback

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова стартира със загуба в група "Средец" на Турнира на шампионките на УТА в София с награден фонд 750 хиляди долара.

Пиронкова допусна поражение от поставената под номер 2 Ана Иванович (Сърбия) с 0:6, 2:6 за 55 минути. 26-годишната пловдивчанка, която е 119-а в световната ранглиста и участва с "уайлд кард", стартира много лошо. В първия сет, който продължи само 23 минути, тя спечели едва 8 разигравания и не успя да вземе нито един гейм.

Шампионката от "Ролан Гарос" през 2008 година и бивша номер 1 в света Иванович продължи серията си в началото на втория сет, а Пиронкова записа първи гейм след малко повече от половин час игра, за да изравни на 1:1, след което вдигна победоносно ръце.

Впоследствие 16-ата в света сръбкиня отново взе аванс за 3:1. Пиронкова върна пробива за 2:3, но до края Иванович спечели четири поредни гейма, а с това и мача.

Пиронкова, която през миналия сезон отпадна на полуфиналите, има гарантирани 75 точки за световната ранглиста и 35 хиляди долара от наградния фонд, дори при три загуби в надпреварата.

Пиронкова призна, че й липсва увереност заради слабата серия от резултати в последно време. Тя няма победа в основна схема на турнир от "Уимбълдън" през юли. "Мачът не беше добър за мен. Играта ми не се получи, особено през първия сет. Ударите ми нямаха сила, бяха прекалено меки и плитки. В същото време Ана беше почти перфектна с дълбоки и мощни удари и от двете страни. Във втория сет имах възможност да захапя, за да се получи по-оспорван мач. За съжаление не успях", коментира Пиронкова.

"Имаше и доза нервност, защото това беше първи мач пред родна публика. От друга страна, трябва да призная, че не се чувствам в най-добрата си форма с оглед на резултатите ми напоследък. Може би съм позагубила увереност. Не е приятно. Имала съм такива тежки моменти и преди. Надявам се скоро да изляза от тази ситуация", каза още Пиронкова.

Тя се надява на по-добро представяне в следващите си два мача от групата срещу Саманта Стосър и Елена Веснина. "Надявам се да покажа най-доброто от себе си в другите две срещи от групата. Тази загуба ще ме амбицира, но от друга страна ще бъде трудно да се отърся психически. Не е приятно да паднеш така и то пред родна публика", допълни пловдивчанката. Тя благодари на публиката за подкрепата, въпреки поражението. "Публиката беше страхотна. Хората по трибуните бяха наистина перфектни. Окуражаваха ме през цялото време", каза тя.

"Никога не е лесно да започнеш срещу представителка на домакините, която има подкрепата на публиката. Доволна съм от играта си. В началото на втория сет направих някои грешки и тя успя да ме пробие, но се радвам, че след това не допуснах да загубя инициативата", заяви Иванович след мача.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 10 години

Къде е *** бе?Аааа, днес щял да го *** един италиенин.Хайде че останаха още малко билети за автобуса от Париж за Аскюву.P.S."Гоуемия" Ферер който *** победи в Швеция губи в момента от 40-ят в АТП.Оказва се че *** е лакмус в тениса.Паднеш ли от ***, значи всеки може да те победи.

6

комент

преди 10 години

Явен пример как "гъ.з глава затрива" - понеже татко и я е обсебил и не иска и/или той не дава да го смени с истински треньор, бавничко ще се превъща от имаща талант млада тенис-надежда, във все повече отпадаща и затъваща "локална" тенисистка. Жалко!Но така е, човек не може да надскочи сянката си...

5

Алов

преди 10 години

Ха-ха-ха-ха... Някой да е очаквал друго от Скумрията? По добре да продава пуканки по подлезите.

fallback