Снимка: Булфото

ЦСКА спечели по категоричен начин "Вечното дерби" срещу Левски с класическото 3:0.

Двубоят се игра на националния стадион "Васил Левски", а символичните домакини бяха по-добрият отбор на терена и заслужено стигнаха до успеха.

Той дойде след попадения на Неманя Милисавлевич, Апостол Попов и Емил Гъргоров съответно в 30-ата, 35-ата и 37-ата минути.

"Армейците" заемат 2-ото място в класирането с 26 точки след този мач, на 2 от лидера Лудогорец. Левски е 6-и с 19 точки.

Символичните домакини не блестяха с представянето си, но показаха завидна ефективност. При повече късмет резултатът можеше да бъде по-убедителен.

Забелязва се пък,че за пореден път ЦСКА не допуска попадение във вратата си. Toва е 10-а суха мрежа за ЦСКА от началото на сезона. Освен това отборът още няма допуснат гол в домакински мач, макар това домакинство да бе символично.

Мачът започна на високи обороти и символичните домакини от ЦСКА създадоха няколко добри атаки. Първото опасно положение в мача, което беше и доста чисто, обаче бе за отбора на Левски.

Цветан Генков се освободи много технично от противников футболист в 4-ата минута и стреля от близка дистанция. Ударът му обаче излезе в аут, а "Сините" пропуснаха идеална възможност да открият резултата.

Точно три минути след това Марсиньо овладя перфектно топката след дълъг пас от свой съотборник, след което опита удар от малък ъгъл, но се стигна до корнер. След неговото изпълнение Блажевич изби с ръка топката от наказателното поле.

През следващите минути темпото не бе особено високо. Ивайло Чочев изпробва късмета си в 12-ата минута, но ударът му от 25 метра излезе в аут.

Последва и удар на бразилеца Марсиньо, който също не попадна в очертанията на вратата.

Тони Здравков направи смяна в Левски и пусна в игра Кевин Бру в 16-ата минута на мястото на Ларсен Туре, който не изглеждаше да е контузен.

В следващите минути на терена не се създадоха интересни положения, но ЦСКА изригна с попадение в 30-ата минута.

Емил Гъргоров изведе по страхотен начин Неманя Милисавлевич сам срещу вратаря, след което сърбинът излъга Блажевич и вкара в опразнената врата.

Докато Левски се опитваше да се оттърси от шока, домакините се възползваха и вкараха втори гол. Той падна само пет минути по-късно.

След центриране от фаул, извършен от Дъстли Мюлдер срещу Неманя Милисавлевич, Апостол Попов засече топката на първа греда и я вкара във вратата на Блажевич.

Бранителят на ЦСКА бе изпуснат от холандеца и Генков, като насочи топката във вратата на "Сините".

Резилът за Левски стана пълен в 37-ата минута, когато "Сините" допуснаха трето попадение.

Йордан Милиев направи немислима грешка и позволи на Марсиньо да му отнеме топката в близост до наказателното поле. Бразилецът пусна успореден на голлинията пас за Гъргоров, а Бадема реализира и направи резултата класически.

Две минути след третия гол се наложи Черни да спасява удар от дистанция на противников футболист. До края на полувремето не паднаха повече голове.

Второто полувреме започна по страхотен начин за ЦСКА и само вещите намеси на Блажевич лишиха символичните домакини от още две попадения в "синята" врата.

В 48-ата минута Марсиньо засече топката с крак след центриране от корнер, но Блажевич се намеси страхотно.

Две минути по-късно отново бразилецът стреля, но този път топката срещна страничната греда. Тя се отби в стълба и се върна при хърватския вратар, който реагира бързо и я улови.

Левски също обаче създаде положение и в 53-ата минута Нуно Пинто отправи удар от воле, от наказателното поле, но Черни се намеси по перфектен начин.

В 67-ата минута ЦСКА можеше да вкара четвърти гол. Марсиньо бе изведен сам срещу вратаря на отлична позиция, но бразилецът прати топката над вратата.

През следващите минути темпото на игра не бе високо и не се стигаше до интересни голови ситуации.

В 81-ата минута Левски можеше да намали. Мюлдер центртира остро, но Родригес не успя да засече кълбото.

До края на мача нямаше никакви интересни ситуации и резултатът се запази.

Още новини от спорта, четете в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase