Казийски е готов отново да играе за България. Снимка: Булфото

Матей Казийски е изявил готовност да се завърне в националния отбор по волейбол на България, твърди вестник Меридиан Мач.

Посрещачът на турския Халкбанк е споделил това пред свои близки след завършване на европейското първенство по волейбол в Дания.

29-годишният Казийски се е решил на това действие, гледайки представянето на бившите си съотборници. Той е бил много развълнуван от полуфинала срещу Италия, загубен драматично с 1:3 гейма. Сега той е готов да се завърне, за да помогне на отбора.

Казийски се отказа от националния отбор миналата година, солидарен с тогавашния треньор Радостин Стойчев, който бе уволнен от шефовете на федерацията. Интересното бе, че по-късно Стойчев се върна за кратко начело на отбора, но Казийски бе категоричен, че докато ръководството на БФВ не се смени, той няма да играе.

В момента обаче той е променил позицията си и е готов да направи компромис. Така той може да се включи за квалификациите за световното първенство през януари, които вероятно ще се проведат в зала "Арена Армеец".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase