Камило Плачи Снимка: архив, Булфото

Селекционерът на националния отбор по волейбол Камило Плачи заяви преди полуфиналите на европейското първенство по волейбол в Копенхаген, че не иска дървен медал.

"В последните три състезания, на които участвахме, завършихме четвърти и ако мога така да се изразя, се окичихме с дървени медали. Много ми се иска сега да се приберем вкъщи с истински", каза италианският специалист на пресконференция.

"В първия полуфинал Русия - Сърбия по-големи шансове да достигнат до финала имат руснаците. Вторият полуфинал България - Италия изглежда доста по-равностоен."

"На това Европейско видях някои интересни неща. За пореден път се потвърди, че Германия и Франция имат добри отбори. Изненадите на Евро 2013 са тимовете на Белгия и Финландия, които показаха много сериозно израстване."

"Големият липсващ на полуфиналите са поляците. Андреа Анастази и неговите възпитаници заслужаваха напълно да играят на полуфиналите", допълни Плачи.

Както е известно, тази вечер от 19.00 часа България излиза срещу Италия във втория полуфинал на европейското първенство по волейбол.

Още новини за волейбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase