Пике нарече победата на Реал "комедия". Снимка: Ройтерс

Спорната победа на Реал Мадрид над Елче снощи естествено доведе до престрелка между столичани и големия съперник Барселона.

Кралският клуб спечели с 2:1 не и без няколко спорни отсъждания на рефера Мунис Фернандес, което накара Жерард Пике да реагира.

„Гледах страхотна комедия по Канал + от испанската лига. Подобни неща винаги ми се отразяват добре по това време на вечерта”, написа защитникът на Барселона в Туитър.

Бранителят на Реал Алваро Арбелоа обаче побърза да му отговори, естествено иронично: „Много се радвам, че спечелихме 3 точки. Доволен съм и от това, че някои хора са заменили театъра с киното, което е много хубаво”.

Това е намек за критиките към играчи на Барса, че преиграват по време на важните си срещи, което се отнася най-вече за Дани Алвес и Серхио Бускетс, но и Лео Меси е критикуван понякога.

Жозе Моуриньо бе този, който каза преди няколко години: „В Каталуния културата е много развита и тук знаят добре какво е театъра, а този театър определено бе добър”, коментира португалецът след мач на Челси с Барса през 2006-а недоволен от червен картон на Асиер дел Орно след влизане срещу Меси.

Карло Анчелоти също отговори на Пике: „По-добре е да мислиш за играта си, а не да говориш. Нека говоренето да става на терена, а не извън него”, изтъкна италианецът.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase