ФИФА се изложи в случая с Данчо Минев. Снимка: Ройтерс
fallback

Световната футболна централа ФИФА отмени наказанието на българския национал Йордан Минев само няколко часа след като временно спря състезателните му права за 30 дни, информира сайтът на БФС.

Днес в Българския футболен съюз е получен официален факс от председателя на Дисциплинарната комисия на ФИФА Клаудио Зулсер, в който мярката спрямо футболиста е отменена.

Българският футболен съюз бе официално уведомен за казуса от световната централа в сряда. По инициатива на президента Борислав Михайлов в четвъртък се провела среща със самия футболист, негов адвокат, лекаря на националите д-р Бочев и изпълнителния директор на ПФК "Лудогорец" Ангел Петричев.

На базата на представената документация бе изяснено, че в случая с Йордан Минев не става дума за допинг, а за разминаване в медицинските термини при описание на лечение на контузия.

Oще по темата
Защитникът получи контузия при загубата с 0:1 от Италия и в дните преди двубоя с Малта в Ла Валета му е била поставена една инжекция, която обаче е надлежно описана в документацията на д-р Бочев, както изискват световната антидопингова комисия и ФИФА.

Веднага след срещата всички тези факти са били обяснени от президента Михайлов на отговорните фактори във ФИФА, които получиха и необходимата документация.

Малко по-късно дисциплинарната мярка срещу Йордан Минев бе свалена.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

stopitschkov

преди 10 години

minev,opitite prodaljawat,ne gubi nadejda sa sabremenjawaneto

5

варненец

преди 10 години

ПСВ-ЛУДОГОРЕЦ 0-2!!!!Уау,фурор!АЯКС-ПСВ 0-4!!!!!А коо става.Абе тия "футболни корифей" от Делиормана,някога пробваха ли ги за допинг?Някой да е чул или да знае нещо?!?!?!Не.Чорбата го отнесоха,писаха че син футболист карал пиян,но за нашмърканите делиорманчета мълчание.Видяхме Бадема как игра в Крейзивилидж,виждаме го и как играе в ЦЦККТО.Правилно ви каза Батков-ОТ НИЩОТО ДОЙДОХТЕ, И В НИЩОТО ЩЕ ОТИДЕТЕ С ТЕЗИ ХАПОВЕ ОТ АНТИБИОТИКА РАЗГРАД.А на Перуката колко дават питайте братя Свинарови.

4

Мене

преди 10 години

А бе незнам,ама сега всички,които цял ден псуват Минев по спортните сайтове...ако са нормални хора би трябвало да се запитат,как е възможно да са толкова прости. Това е манталитета на целия ни скапан народ.Левскар съм и ме боли фара за Минев,но простотията на хората в тая държава е достигнала огромни количества. Ако е прочело това момче,цял ден какво пишат за него... ужас.. аман от простаци и ***.

fallback