Снимка: Reuters

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд поиска ограничение на чужденците във Висшата лигаи така се присъедини към президента на ФА Грег Дайк, който изтъкна преди дни, че е много плашеща тенденция липсата на англичани в клубовете.

Фърдинанд пък обяви сблъсъка между Манчестър Сити и Нюкасъл за "позор", тъй като в стартовите състави имаше едва трима футболисти израстнали в Англия – Джо Харт, Джолиън Лескът и Стивън Тейлър.

"Разбира се, че от намаляването на англичаните в отборите страда националния тим. Срамно е на терена да има едва трима местни играчи, както бе на мача Ман Сити – Нюкасъл“ изригна Рио пред "Мейл он Сънди".

"Вижда се, че в повечето отбори англичаните просто не играят и при това положение няма как да се надяваме на силно представяне на световното първенство. За мен трябва да има ограничение на броя на чужденците, както е в Турция, където максималния брой чужди играчи е 10, а в групата за един двубой могат да попаднат най-много 6. Нещо трябва да се направи, ако искаме да запазим английския футбол“, добави защитникът.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase