Снимка: Булфото, архив

България приключи злощастно европейското първенство по волейбол за жени, след като загуби драматично с 2:3 гейма от Чехия.

Така след загубата от Полша с 1:3 от Полша вчера, жените ни напускат турнира в Германия и Швейцария. Нашите волейболистки обаче могат да се гордеят от страхотната победа с 3:2 в първия мач срещу действащия шампион Сърбия.

Чехия е временен лидер в групата с две победи и една загуба. В последния мач от групата един срещу друг играят Сърбия и Полша и който победи, ще се класира напред за следващата фаза.

Мачът срещу Чехия започна чудесно за нашия тим, който спечели убедително първата част с 25:13.

Вторият гейм също се развиваше добре до средата и водехме с 10:6, но Чехия се активизира и измъкна успеха с 25:20.

Третият гейм бе най-напрегнат, тъй като вървеше точка за точка до 29:29. Тогава обаче две блокади на Страшимира Филипова донесоха успеха с 31:29 за България.

И след като поведохме с 2:1 гейма, противно на логиката вместо да покажем по-добра игра, нашите допуснаха съперника да обърне играта.

Още от началото на четвъртия гейм чехкините поведоха и до края методично увеличаваха разликата, за да приключат частта с 25:19.

Така се стигна до тайбрек. В него България започна отлично и поведе с 6:2. Тогава обаче отново се получи срив във волейболистките ни и Чехия изравни до 7:7. След това съперничките ни поведоха с 10:8 и до края не допуснаха грешка, спечелвайки с 15:11.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase