Снимка: Ройтерс

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини, който довечера ще направи своя официален дебют начело на гражданите, изрази увереност в силите на своите футболисти.

Тази вечер Манчестър Сити посреща Нюкасъл в последния мач от първия кръг на Висшата Лига. И Пелегрини предупреди, че небесносините нямат право на грешка след добрия старт на конкурентите им за титлата.

"Имаме силен състав и ще се опитам да спечелим всичко - Купата на Англия, Купата на Лигата, Шампионската лига, както и първото място във Висшата лига", заяви Пелегрини на пресконференцията преди мача.

"За съжаление през миналия сезон отборът не спечели нищо и моята цел е Манчестър Сити да подобри представянето си във всички аспекти".

"За нас започва нова ера, с нови играчи. Разбира се, всички състезатели, както и треньорският щаб, имат нужда от време, за да се опознаят. Сигурен съм, че ние ще ставаме все по-добри с напредването на сезона, но сега нямаме време за това. Още с първия си мач срещу Нюкасъл трябва да покажем на какво сме способни".

Пелегрини заяви, че липсата на опит с английски отбор няма да бъде проблем за него.

"Не мисля, че това би могла да бъде някаква пречка за мен. Имам много голям опит с отбори от най-различни страни и в същото време съм доста добре запознат с футбола в Англия. Първенството тук е най-доброто в света".

"Вълнувам се от новата си работа, но не искам да правя сравнения с бившите ми отбори. Да водиш Ривър Плейт не е лесно. Да водиш Реал Мадрид също не е лесно".

"Гражданите" направиха поредната си силна селекция и похарчиха близо 90 милиона паунда за привличането на Фернандиньо (Шахтьор Донецк), Алваро Негредо (Севиля), Хесус Навас (Севиля), както и Стеван Йоветич (Фиорентина). Опитният специалист обаче предупреди, че изграденото име в друг клуб не гарантира място в титулярния състав.

"Отборите, които съм водил, и играчите, които съм наставлявал, не играят с името си. Всичко зависи от представянето на самите футболисти. Винаги ще залагам само на най-добрите от тях".

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase