Артуро Видал иска да остане в Юве. Снимка: Ройтерс

Чилийският полузащитник на италианския шампион Ювентус Артуро Видал благодари на Реал Мадрид за интереса, но подчерта, че в Торино се чувства отлично и това е неговият дом.

Преди ден се появиха информации, че чилиецът ще преподпише своя договор, а той на практика ги и потвърди, като обяви плановете си за оставане в отбора.

Полузащитникът усилено е свързван с трансфер на "Сантяго Бернабеу", като Карло Анчелоти иска да го привлече в редиците си. По всяка вероятност обаче "Белия балет" само ще остане с мераците си за южноамериканеца.

"За мен е чест, че Реал Мадрид ме иска, но аз съм щастлив в Ювентус", заяви Видал на пресконференция по време на тренировъчния лагер, на тима.

"Разбира се, прекрасно е да знаеш, че отбор като Реал те следи, тъй като това безспорно означава, че си свършил добра работа".

"Сега обаче съм концентриран единствено върху настоящия ми тим и върху изявите ми за него", каза още той.

Спортният директор на торинци Бепе Марота също говори пред журналистите в Шатийон през вчерашния следобед. Той увери, че няма никакви проблеми около новия договор на Видал.

Междувременно трансферният гуру отрече всички тиражирани в италианската преса слухове, че отборът неистово желае Алесандро Диаманти от Болоня.

Вчера някои медии дори стигнаха много далече в предположенията си, като писаха, че дори Себастиан Джовинко може да премине в състава на болонци като част от трансфера на Диаманти.

"Не сме преговаряли с Болоня за Диаманти, тъй като той не е играч от когото се интересуваме", подчерта Бепе.

"Що се отнася до Маурисио Исла, Интер ни отправи оферта за него, но ние смятаме, че тя е твърде ниска. Още няма нищо конкретно около него", подчерта трансферният гуру.

"Не сме обсъждали нищо все още с него, защото изобщо не възнамеряваме при тези условия, които ни предлага Интер, да влизаме в преговори", завърши Марота.

До момента Юве прави доста стабилна селекция, като тимът привлече в състава си трима страхотни футболисти в лицата на Фернандо Йоренте, Анджело Огбона и Карлос Тевес. 

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase