Инцидентът е станал по време на състезание по мотокрос в Румъния. Снимка: Архив Булфото
fallback

Българският мотоциклетист Добромир Добрев загина в неделя по време на Европейския шампионат по мотокрос в Зърнещ, Румъния, съобщава БТА.

След скок мотоциклетът паднал върху състезателя, нанасяйки му тежки наранявания в областта на шията и главата. Въпреки усилията на лекарите Добрев е починал на път за болницата.

Причината за смъртта са получените множество наранявания по горната част на тялото и главата. След трагедията организаторите решиха да прекратят състезанието.

Полицията в Брашов е започнала разследване по трагичния случай.

22-годишният мъж бе състезател на клуб "Моторейсинг Симитли". Той бе сред най-добрите български състезатели по мотокрос.

През 2007-а година Добрев става републикански шампион в клас МХ Джуниър 125 сс. Следват поредица от успешни представяния в републиканския и балканския шампионат. През 2012-а г. младият талант на „Моторейсинг Симитли” спечели среброто в Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм. Добрев се състезава в класа МХ 1.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

...

преди 11 години

До въйza6to komentirate bez da poznavate mom4eto? Taka mu e bilo pisano..toi prosto si sbudva6e me4tata!!!!

21

въй

преди 11 години

И кфо ся... кефа цена нямал? Има има... Жалко за младото момче, вместо да си изживее живота, той ходи са трепи по тия писти, ама кфо да говоря тъй го е решил занимава се. Лека му пръст.

20

....

преди 11 години

Знаел е с какво се е захванал, безсмъртни няма... Жалко единствено че си е отишъл толкова млад. И все пак не одобрявам моторните спортове.. толкова разход на средства само и единствено за кефа на някои хора :/

fallback