Серхио Рамос ликува след втория гол за Реал. Снимка Ройтерс
fallback

Реал Мадрид бе близо до сензационен обрат, но малко не му достигна да елиминира Борусия Дортмунд по драматичен начин.

Белите победиха с 2:0 с два късни гола в последните десетина минути, но въпреки 5-те минути продължение не успяха да стигнат до решителния трети гол.

Карим Бензема отпуши мрежата на гостите в 83-та минута, а Серхио Рамос вкара втори гол пет минути по-късно. След загубата с 1:4 в първия мач обаче Борусия елиминира мадридчани и ще играе на финала на Шампионската Лига.

Белите имаха три отлични положения през първия четвърт час игра, но Игуаин, Роналдо и Йозил ги пропуснаха. С това сякаш се изчерпаха силите на домакините и Дортмунд овладя контрола в срещата.

През второто полувреме пък гостите имаха две стопроцентови положения, но Левандовски уцели греда, а Диего Лопес направи уникално спасяване срещу Гюндокан.

Така се стигна до драматичния завършек на мача, след който все пак триумфираха гостите. Това бе първа загуба в тазгодишното издание на турнира за отбора на Юрген Клоп, но тя не се оказа фатална.

Финалът е на 25 май на Уембли, където Дортмунд ще спори с победителя от Байерн Мюнхен и Барселона.

 

Подробности за мача прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 11 години

какво тъпо заглавие - просто на Борусия не им се играеше вече - пазеха си играчите

61

Анонимен

преди 11 години

Двата най-добри отбори в турнира ще бъдат на финал - БОРУСИЯ СРЕЩУ БАЙЕРН - това ще е финал от най-висока класа!

60

ай, канари

преди 11 години

До АнонименНе е. Дано УЕФА да не попречи да станеГледах "германски" турнил през 1981, когато от 8 четвъртфиналисти 5 бяха немци, полуфиналите бяха немски и във финала "Айнтрахт" Франкфурт победи "Борусия"Мьонхенгладбах във втория мач с гол на Бум Кум Ча десетина минути преди края.Спечелиха с гола му, първият мач завърши 3:2 за "Борусия"м Тогава европейските отбори, с изключение на британците, имаха право на само един чужденец и този южнокореец го гледахме като извънземен

fallback