Марко Ройс не се ядосва след слаб мач, защото знае какво може. Снимка: Ройтерс

Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс е на мнение, че "жълто-черните" са най-неудобният противник в Шампионската лига.

"Ние се намираме в добра позиция за място на полуфиналите, но нас ни чака много труден мач, тъй като Малага е качествен състав, също както и останалите отбори на тази фаза от турнира", започна Ройс в интервю за вестник "Велт".

"Малага остави зад себе си Милан в груповата фаза и на осминафиналите отстрани Порто. Освен това доста двубои в Шампионската лига се решават от малки детайли. Но ако тази вечер ние покажем какво можем, ще бъдем на полуфинал."

"Не знам дали сме фаворити. В груповата фаза се представихме добре и показахме добра игра. Натрупахме и самочувствие. Това можеше да се види на 1/8-финалите срещу Шахтьор. Ако играем така, както го правим до този момент в Шампионската лига и ако малко надградим, навярно ще сме трудни за побеждаване."

"За мен е като мечта да играя в Шампионската лига, защото преди това играех в турнира само на плейстейшън. А сега мога да играя в надпреварата. Преди първата си среща бях доста превъзбуден. А и това се случи още в първия ми сезон в Дортмунд."

"В самото начало нямаш представа как ще се развият нещата, защото аз трябваше да се приспособя към отбора, той трябваше да свикне с мен. За тази цел са нужни няколко мача, но нещата се развиха много добре. Атмосферата в Шампионската лига е особена."

"Въпреки отсъствието на английски отбори на четвъртфиналите и наличието на три испански клуба, аз все още мисля, че Висшата лига е по-силна от Ла Лига. Нещата ще се променят. Ла Лига е силно първенство, но Бундеслигата набира скорост."

"При нас вече няма малки отбори. В Испания има Барса, Реал, Валенсия и Малага. Но след това нивото не е толкова високо. При нас силите са изравнени и това прави Бундеслигата толкова вълнуваща."

Цялото интервю с Марко Ройс можете да прочетете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase