Ван Дер Сар може да се върне на терена. Снимка: Ройтерс

Бившият холандски национал Едвин ван дер Сар е на път да се завърне в игра, пише холандската преса. Стражът, който направи име в Европа с екипите на Ювентус и Манчестър Юнайтед, може да бъде картотекиран в Аякс за дербито с ПСВ Айндховен.

Ръководството на Аякс се е обадило на Ван Дер Сар да помогне в тежката ситуация с вратарите. Титулярът Вермеер е наказан, след като получи червен картон срещу Хераклес. Третият страж Ван Дер Харт е с контузия единствено е здрав втория вратар Силисен.

Очаква се той да играе титуляр срещу ПСВ Айндховен, но в отбора се нуждаят от някой за резерва. Затова треньора Де Бур е поискал от своя добър приятел Ван Дер Сар да се върне в игра, защото не иска някой юноша да е на пейката.

Пред Де Бур има две опции. Да картотекира треньора на вратарите Карло Л'Ами, който е на 47 години, или да заложи на 42-годишният Ван Дер Сар.

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед се оттегли от футбола през лятото на 2011 г. Последният му мач бе финала в Шампионската лига на "Уембли" срещу Барселона. В момента Ван Дер Сар е маркетингов директор на Аякс.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase