Тоди отново може да заиграе в Литекс. Снимка: Булфото

Бившият нападател на националния отбор Светослав Тодоров е пред завръщане в Литекс. Както е известно, Тоди стана четири пъти шампион с оранжевите и сега може отново да заиграе в Ловеч.

За последно Тодоров игра в украинския елитен Ховерла, но преди седмица разтрогна договорните си взаимоотношения с отбора и започна подготовка с Литекс, като до дни ще се разбере дали Христо Стоичков ще му предложи контракт.

"Това зависи от треньорското ръководство. Светослав Тодоров влезе в големия футбол чрез Литекс, а след това излезе в Европа отново чрез нас. След това пак се върна и станахме два пъти шампиони с него".

"Той е дал доста на Литекс. Не виждам нищо странно в това, че поддържа форма с нас. Но привличането му изцяло зависи от треньорския щаб", заявиха от управата на Литекс пред "Тема спорт".

В същото време главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов коментира предстоящата среща с Левски за Купата на България.

"Ясно е, че се надяваме да ги отстраним, ще видим как ще завърши мачът. Надявам се, че хубавата победа над Ботев Враца ще вдигне са­мочувствието на отбора. Но не си правим илюзии, че мачът с Левски ще бъде ле­сен".

"Много се изписа за това съдийство, не искам да го ко­ментирам. Нека да мине мачът и тогава ще говорим. Преди това не искам, защо­то това е прийом на много отбори, които го използ­ват, за да поставят рефери­те под напрежение".

"Нашият отбор не иска да действа по този начин. Ще говорим за съдийството единствено след мача, така е по-корект­но и към арбитрите, и към противника", заяви Стоилов.

Още футболни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase