Мишел Платини става национал на България. Снимка: Булфото

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Любослав Пенев ще извика нападателя на ЦСКА Мишел Платини предстоящите две приятелски срещи с Япония на 30-и май и с Казахстан на 4-и юни, информира вестник "Тема спорт".

Кариоката почти сигурно ще намери място в групата на специалиста за въпросните две проверки. Очаква се в средата на месец май Платини да се сдобие с български паспорт.

Процедурата бе задействана още през миналата година. Самият Любо Пенев вече обяви преди приятелския мач с Украйна през ноември, че би пробвал Платини в националния тим.

Стрелецът на "червените" няма мачове за нито една от формациите на Бразилия и това му дава възможността да облече фланелката на България.

До този момент за националния отбор са играли трима натурализирани бразилци - Тиаго Силва, Лусио Вагнер и Маркиньос.

Сборът за турнето в Азия започва на 27-и май, само ден след края на родното първенство. Възможно е освен Мишел Платини повиквателна за мачовете с Япония и Казахстан да получи и Маркиньос, допълва изданието.

В началото на юни има обявени дати от ФИФА за световните квалификации, но както е известно, България няма да играе тогава, а чак през септември, когато гостува на Италия и Малта.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase