Иванович забелязва слабости в играта на Челси. Снимка: Ройтерс
fallback

Бранителят на Челси Бранислав Иванович предупреди, че отборът трябва по най-бързия начин да коригира представянето си, за да не завърши сезона с провали.

"Сините" се представят изключително непостоянно в последно време, като през  седмицата тимът загуби гостуването си на Стяуа от Лига Европа с 0:1 в Букурещ, при това доста сензационно.

Сръбският национал призна, макар и с болка, че последните мачове не са на нужното ниво и алармира, че е време отборът да се подобри.

Той се опасява, че ако тимът играе по същия начин, както срещу Стяуа, и в мача с Юнайтед от 1/4-финалите на ФА Къп, тогава опасността от отпадане е много голяма.

"Ние трябва да бъдем честни един с друг и да си признаем, че много от нещата не вървят така, както бихме искали", каза Иванович, цитиран от 'Сън'.

"Не играем на нивото, което можем. Знаем, че сме способни на много повече от това, което показваме", добави той.

"Мисля, че трябва да променим това нещо по най-бързия начин", сподели сръбският национал.

"Просто е необходимо да го направим, ако искаме да завършим сезона на най-високо ниво. Ще трябва да показваме повече характер, ако искаме да променим нещата. Необходимо е да играем като отбор и да показваме повече дух в мачовете си".

"През миналата година бяхме в същата ситуация, но завършихме кампанията по страхотен начин. Сега трябва да направим същото нещо".

"Не трябва просто да променим духа в мачовете, има много други неща, които се нуждаят от промяна. Едно от тях е просто да бъдем честни един с друг".

"Намираме се на цели 19 точки зад Манчестър Юнайтед в класирането, а това означава само едно - не сме се справили добре. Това е нещо за което всеки от нас трябва да помисли".

Иванович не пропусна да каже няколко думи и за мача с "Червените дяволи", който ще се играе утре и ще бъде от 1/4-финалите за ФА Къп.

"Това е голям тест за характера ни и трябва да реагираме след поражението в Букурещ. Имаме два дни по-малко за подготовка от Юнайтед, за този мач, а в подобни сблъсъци физиката е нещо много важно".

"Трябва обаче да се възстановим и да бъдем готови за предизвикателството. Всеки мач от турнира трябва да бъде като финал за нас", завърши бранителят.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback