Марадона се вижда на по-високо стъпало от Меси. Снимка: Ройтерс
fallback

Аржентинската легенда Диего Марадона възобнови словесната война с трикратния световен шампион по футбол Пеле, като в същото време сподели, че вижда себе си на по-високо стъпало от четирикратния носител на "Златната топка" Лионел Меси.

"Мисля, че съм най-добрият играч в историята. Защо трябва да бъда сравняван с Пеле? Майка ми каза, че аз съм по-силен и че той е играл срещу футболисти, които дори не са се движили по терена", избухна Марадона на пресконференция.

"Не харесвам сравненията с Пеле заради глупостите, които той говори. Той постоянно казва глупави неща, когато е взел грешните хапчета", добави считаният според мнозина за най-велик играч в историята на футбола. Дон Диего обърна внимание и на своя сънародник Лео Меси.

"Меси? Той почти не пипна топката срещу Милан, но все пак си остава голям играч. Въпреки това смятам, че аз съм по-добър от него."

"В Серия А Наполи гони лидера Ювентус. Не смятам, че Ювентус е по-добър отбор от Наполи. Не може да обявиш даден отбор за фаворит, при положение че има 12 кръга до края на първенството."

"Всички видяхме, че Ювентус е друг отбор в гостуванията си, в сравнение с мачовете си на свой терен. Борбата за Скудетото е отворена", завърши Марадона.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

anonimen

преди 11 години

Tuk vsichki vie ne sre gledali Pele.Vsiako pokollenie smiata,4e po negovoto vreme sa nai-dobrite futbolisti. Pele e nenadminat i nesravnim s nikoi.Maradona beshe igrach na prilivi i otlivi.Triabva da ste gledali machovete na Pele ot svetovnute p-va,kadeto debiutira na 17 godini.

18

pele

преди 11 години

по-добър е от Меси ама в смъркането на кока

17

Анонимен

преди 11 години

един е краля ,да живее краля

fallback