Алексис може да заиграе в Юве. Снимка: Ройтерс

Италианският шампион Ювентус е готов да отправи оферта за чилийското крило на Барселона Алексис Санчес след края на сезона, пише в днешния си брой "Тутоспорт".

Според информации на изданието представители на "Старата госпожа" вече са установили първоначален контакт с хора от Барса.

Торинци се надяват да направят подобна сделка, каквато Милан успя да направи с привличането на Златан Ибрахимович от "Ноу Камп" преди време.

Главният мениджър на Ювентус Бепе Марота е готов да предложи 5 милиона евро за наем от една година и ако Санчес се представи добре през този период от време, тогава през лятото на 2014 година клубът ще го закупи срещу 20 милиона евро.

24-годишният чилиец премина на "Ноу Камп" през юли 2011 година от състава на Удинезе срещу 26 милиона евро чиста трансферна сума и клауза за още 11,5 милиона евро под формата на бонуси.

Чилиецът обаче трудно успява да оправдае големите очаквания на хората от Барса. През този сезон в Примера дивисион Санчес е играл в 16 мача, като има едно попадение на сметката си.

Още футболни новини четете в gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase