Ван Бастен трупа опит, за да е готов за Милан. Снимка: Ройтерс

Марко ван Бастен иска да стане треньор на Милан, но не веднага. Бившият нападател на росонерите няколко пъти бе свързван с поемане на тима, но все още това не се е случило. Холандецът заяви в интервю пред "Скай", че няма да стане и през следващия сезон.

"В момента се подготвям. Тренирам и уча, за да поема Милан. Преди да застана начело на Милан трябва да натрупам още опит. Вярвам, че за това са нужни години. Да си треньор не е като да си играч. Трябва да научиш много нови неща, нова професия. На мен ще ми хареса да се върна в Италия, а за мен Италия е само Милан", каза Ван Бастен.

Холандецът е начело на Хееренвеен от лятото на 2012 г. Той не пропусна да се пошегува с новото попълнение на Милан Марио Балотели. "Дали бих се радвал да съм му треньор? Да, ако дойде в Хееренвеен ще бъде титуляр веднага".

Легендарният нападател похвали и Ювентус за представянето напоследък. "В момента италианския футбол е в криза, но Ювентус заслужава поздравления. Там има перфектна организация", добави холандецът.

След тези думи той е един от фаворитите за следващ треньор на Милан. Настоящият Масимилиано Алегри прескочи кризата и сега е в добра позиция. Договорът му е до лятото на 2014, но от Рома имат интерес към Алегри и искат да го вземат през лятото.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase