Меси подгони рекорд на Роналдо. Снимка: Ройтерс

Лео Меси е на път да постави още един рекорд в испанския футбол. След гола си срещу Малага снощи носителят на Златната топка вече е вкарал в 9 поредни двубоя от първенството, като е само на един мач от рекорда на Феномена Роналдо, който се разписа в 10 поредни сблъсъка, докато носеше екипа на Реал.

Серията на Меси започна в началото на ноември, като за последно не се разписа при победата над Селта.

Последваха обаче попадения Майорка, Сарагоса, Леванте, Атлетик Билбао, Бетис, Атлетико Мадрид, Еспаньол и Малага, като в тези двубои той реализира общо 15 пъти, вкарвайки по 2 попадения в 6 от срещите.

Ако вкара и на „Аноета” срещу Реал Сосиедад в края на седмицата, той ще изравни постижението на Роналдо от сезон 1996-97, както и на каталунската легенда Мариано Мартин от 1942-43, който също имаше попадения в 10 поредни срещи.

Общо през кампанията аржентинецът има 28 гола в Примера и води убедително в класирането на реализаторите. Общо през сезона той се е разписал 37 пъти в 28 мача и ако продължи по същия начин ще подобри постижението си от миналата кампания, която завърши със 73 гола в 60 срещи.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase