Бекъм вдигна втора титла в САЩ. Снимка: Ройтерс

Дейвид Бекъм приключи 6-годишния си период в Лос Анджелис Галакси с втора титла, след като тимът победи Хюстън Динамо с 3:1 и стана шампион за втори пореден сезон.

През 2011-а двата тима също играха на финал, а и тогава триумфът бе за състава от Калифорния (1:0). Успехът е 4-и за Галакси в историята, с което отборът се изравни по отличия в МЛС с Ди Си Юнайтед.

“Прекарах 6 успешни години тук и не мога да не бъда доволен, след като спечелихме отново титлата. Надявам се, че съм радвал хората с играта си. Това е нещото, към което винаги се стремя, когато излизам на терена” коментира Бекъм.

След мача съотборниците му са опитали да го убедят да остане в отбора още един сезон, но 37-годишният англичанин е бил твърд в намерението си да напусне и да се изправи пред ново предизвикателство.

Хюстън поведе в 44-ата минута след гол на Калън Кар, но след почивката калифорнийци стигнаха до обрата.

Омар Гонсалес изравни с глава в 61-ата минута, а Лендън Донован вкара дузпа за 2:1, отсъдена за игра с ръка. Така нападателят се реваншира за пропуска си на празна врата в 13-ата минута. Отличието е 5-о за него в кариерата му, като той се разписа за 5-и път във финал и общо за 22-и в плейофите.

В добавеното време Роби Кийн спечели нов наказателен удар за Галакси, който сам реализира, за да гарантира победата.

“Този ден е ясно, че ще бъде много емоционален за мен, независимо дали бяхме спечелили или не. Наистина съм развълнуван, но и доволен от победата” добави Бекъм, който бе изпратен с бурни аплодисменти от феновете, когато бе заменен в 89-ата минута.

В  крайна сметка той приключи кариерата си в Лос Анджелис със 116 мача и 20 гола, като изминалия сезон бе най-успешният за него, тъй като отбеляза 8 пъти.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase