Меси или Роналдо? Снимка: Ройтерс
fallback

ФИФА обяви днес съкратения списък от футболисти, които ще се борят за спечелване на златната топка. №1 на годината ще бъде един от Лионел Меси, Кристиано Роналдо или Андрес Иниеста.

Победителят ще бъде обявен официално на специална Гала церемония на 7 януари 2013 година в Цюрих. Фаворит за спечелване на трофея отново е Лео Меси, който направи феноменална година в личен план.

Надеждите на Роналдо пък бяха това, че титлата на Реал Мадрид в Примера Дивисион ще натежи в негова полза.

За третото място в челната тройка имаше някои дебати кой заслужава най-много. Всеобщото мнение се обедини зад тезата, че това трябва да е някой играч от националния отбор на Испания, който защити европейската си титла.

Основния спор бе между вратаря Икер Касияс и халфа Андрес Иниеста. Халфът на Барселона получи повече гласове и за втори път намира място в призовата тройка.

Същевременно ФИФА обяви и тримата кандидати, които ще спорят за отличието треньор номер едно на 2012 година. Това са Пеп Гуардиола, Жозе Моуриньо и Висенте дел Боске.

За наградата Ференц Пушкаш за гол на годината претендентите са Фалкао (Атлетико Мадрид) за гола си срещу Америка Кали на 19 май, Неймар (Сантош) за гола си срещу Интернасионал на 7 март и Мирослав Стох (Фенербахче) за гола си срещу Генчлербирлиги на 3 март.

Както е известно, феноменалното попадение на Златан Ибрахимович срещу Англия падна малко след крайния срок за гол на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 11 години

Меси е уникат, няма втори такъв.............да не си център нападател и да вкараш 70-80 гола в официални мачове за година..........ТОВА Е УНИКАЛНО!!! За съпоставка - наще рендета не могат да вкарат 20 гола в А РФГ...муахахахахха. Меси ако играеше в БГ щеше да вкарва по 150-200 гола на сезон, ако не му счупят краката де

9

Анонимен

преди 11 години

Меси или Иниеста , а на третият господин една по4тена грамота , 4е ги е поздравил пръв !

8

7

преди 11 години

SerGEI i na6 BOKO TESA ebati Favoritite

fallback