Себастиан Фетел. Снимка: Reuters

След страхотно каране и късмет Себастиан Фетел загуби едва 3 точки в битката с Фернандо Алонсо за световната титла във Формула 1.

Пилотът на Ред Бул завърши трети за Гран При на Абу Даби, което мина през много обрати. Основният му съперник Фернандо Алонсо остана втори и така разликата в челото е 255:245 точки за Фетел. Фетел тръгна от бокса и още веднъж в хода на надпреварата се оказа последен, но успя да стигне до подиума, с което направи решителна крачка към титлата.

Победител в надпреварата може би малко неочаквано стана Кими Райконен. Това бе първи успех за Лотус, а финландецът се възползва от отпадането на Люис Хамилтън, който водеше убедително, но пак не завърши.

Челната шестица допълниха Дженсън Бътън, Пастор Малдонадо и Камуй Кобаяши, а в състезанието имаше доста инциденти и на два пъти кола за сигурност излизаше на трасето, което бе отлично за Фетел.

Преди състезанието стана ясно, че по колата на Фетел са направени сериозни промени в стремежа на германеца да постигне максимален резултат. Били са променени значително настройките по автомобила, в окачването, както и скоростната му кутия, след като заради дисквалификацията той потегли от бокса.


Подробности четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase