Кристиано Роналдо Снимка: Reuters

С гола си във вратата на Селта Кристиано Роналдо продължи да наказва всеки един съперник в Лигата, срещу който се е изправил.

Португалецът неизменно се е разписал срещу всичките 25 тима, срещу които е играл с екипа на Реал Мадрид.

Единствената причина, поради която не бе открил по-рано сметката си срещу галисийците, е фактът, че те не бяха в елита между 2007 и 2012 година, но още в първия си мач за сезона срещу тях го направи, макар и от дузпа.

През миналия сезон Роналдо стана един от малкото играчи, отбелязали срещу всеки опонент в рамките на една кампания, като вече има 121 попадения в Лигата на сметката си.

Освен това той продължи головата си серия, като вече е реализирал в 6 поредни мача. Всичко започна на 18 септември с попадения срещу Манчестър Сити, след което вкара и на Райо Валекано.

Последва хеттрик срещу Депортиво и още един в Амстердам срещу Аякс, 2 попадения на „Камп Ноу” срещу Барселона и вчера във вратата на Селта – общо 11 в 6 мача. Така сметката му през кампанията достигна 15 в 12 мача. Ако продължава със същото темпо, той определено ще надмине постижението си от миналия сезон, когато приключи с 60 попадения в 55 срещи.

Още новини за футбол в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase