Снимка: Ройтерс

Жозе Моуриньо за пореден обяви Кристиано Роналдо за най-добрия футболист в света и въпреки че след дербито с Барса каза, че двамата с Меси не трябва да бъдат сравнявани, взе позицията на своя играч от Реал Мадрид, измъквайки се доста тънко.

„Ще бъде престъпление, ако той не получи Златната топка. Когато ме питат кой е по-добър на земята мога да кажа следното: футболистът в моя отбор не е роден в Мадейра, а на Марс, така че той просто не е от планетата Земя и следователно е №1 във вселената” заяви Специалния в интервю пред „А Бола”.

„Според мен е много по-трудно да си в позицията на Роналдо, отколкото на Меси. Лео е израснал в тима, в който в момента блести, докато Кристиано бе създаден на практика в Англия, след което дойде в отбор, който се намираше в криза. Трябваше му време, за да свикне с новата обстановка, но той се справи наистина прекрасно” добави той.

„Освен това двамата играят на различни позиции. Единият е нападател, играе в средата на терена, докато другият е крило и въпреки това има почти същия брой отбелязани голове. Как става това? За мен би било нелогично ако двамата с Меси са на едно ниво единият да има 4 Златни топка, а другият само една. Много по-нормално е да бъдат разпределени 3-2” изтъкна Моуриньо.

Още футболни новини за Барса и Реал четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase