Снимка: Булфото
fallback

Петър Стойчев стана европейски шампион на 25 километра в открити води на първенството на Стария континент по плувен маратон в Пиомбино (Италия).

По този начин Стойчев затвърди реномето си на най-добър плувец на тази дистанция, след като през миналата година триумфира и със световната титла на 25 км.

Стойчев избра печеливша тактика, като до половината от дистанцията се движеше десети от 22-ама стартирали.

Златното ни момче започна атаката си към първото място в последните три обиколки и след силен финален спринт успя да финишира първи с общо време 5:04:02.3 часа.

Втори остана състезаващият се за Португалия Арсений Лаврентиев с 5:04:05.4, а бронзовото отличие взе Аксел Раймон от Франция - 5:04:06.3.

Това бе последното голямо състезание в кариерата на 36-годишния Петър Стойчев, който вече обяви, че в края на годината ще се откаже от активна състезателна дейност.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Ицо

преди 11 години

Позавам Петър лично и освен че е най-добрия той е един уникално земен и готин човек, както той, така и неговата съпруга. Те са просто много рядка срещана порода хора които заслужават само най-доброто, страхотни са и нямам трпение някоя командировка да ги срещна пак :)

15

Анонимен

преди 11 години

Петър Стойчев е един от най-добрите ни спортисти и не знам защо медиите постоянно го игнорират. Този човек постигна толкова много успехи за България, а дори не съм сигурен дали някога е попадал в десетката на "Спортист на годината".

14

ivo

преди 11 години

Браво.Паметник приживе трябва да му построят на тоя човек

fallback