Димитър Бербатов. Снимка: Reuters
fallback

Димитър Бербатов изигра страхотен първи мач като титуляр за „Фулъм“ и с два гола осигури победата с 3:0 над „Уест Бромич“ в елитното английско първенство.

Лондончани записаха втори домакински успех през сезона, докато след 7 точки от първите 3 срещи, „дроздовете“ допуснаха попадение.

С успеха „Фулъм“ вече има 6 точки и е в средата на класирането, докато Уест Бромич остава със 7. 

Голямата фигура в състава на лондончани обаче бе Бербатов, който участваше при всяка атака и показа с действията си, че ще бъде лидер на този отбор.

Димитър Бербатов очаквано направи дебют като титуляр за домакините. Негов партньор в предни позиции бе Уго Родайега.

Съставът на гостите бе доста офанзивен с Питър Одемвинге на фланга и Шейн Лонг и Марк-Антоан Фортюне в атака.

Двубоят започна спокойно като домакините владееха повече топката, но трудно стигаха до голови положения. Във 2-ата минута Бербатов не успя да засече добре подаване от фланга на Заша Ритер, а и шпагатът на Йонас Олсон помогна.

Албиън отговори с опасен удар на Джеймс Морисън по диагонала, който Марк Шварцър спаси. Гостите действаха на контраатака, но предпочитаха предимно да мислят за защитата си.

И до 32-ата минута се справяха добре. Тогава обаче Алекс Качаниклич направи хубав пробим по левия фланг, намери Бербатов, който с удар от около 12 м в далечния ъгъл, не остави шансове на Бен Фостър.

Последва шанс пред Йонас Олсон, който след разбъркване пред Шварцър стреля, но Бреде Хангеланд успя да блокира изстрела му. В 38-ата минута нещата за „Уест Бромич“ окончателно изглежда, че приключиха.

В пристъп на безумие Питър Одемвинге изрита без топка Ритер и реферът нямаше избор освен да му покаже червен картон.

Последва неточен удар на Бербатов с глава, а в добавеното време на първата част „Фулъм“ вкара втори гол. Качаниклич проби, а Били Джоунс изпусна топката и го фаулира в наказателното поле.  Бербатов вкара отсъдената дузпа за 2:0.

След почивката гостите опитаха да реагират и на терена се появиха Крис Брънт и Ромелу Лукаку.

Играта на „Уест Бромич“ стана по-офанзивна, но като цяло домакините продължиха да контролират събитията на терена. Бербатов участваше във всяка атака и имаше ситуации да оформи хеттрика си.

При едно положение бе изведен зад защитата, но ударът му с десния крак бе спасен от излезлия напред Бен Фостър, а след това не успя да овладее добре една топка и да се измъкне на чиста позиция.

Уго Родайега накара Фостър да избива силния му удар, а вратарят на „Албиън“ се намеси още няколко пъти решително, за да не допусне нов.

Ромелу Лукаку стреля нелошо при една ситуация за гостите, при която се измъкна от съперник и потърси далечния ъгъл, но Шварцър спаси.

След това няколко минути преди края Били Джоунс можеше да върне интригата, но макар и от малък ъгъл не стреля по най-добрия начин и прати топката в ръцете на Шварцър.

В крайна сметка в 88-ата минута Стив Сидуел оформи крайното 3:0. Халфът вкара на празна врата, след като преди това Уго Родайега стреля в гредата, също опитвайки да добави топката след изстрел на Касами и спасяване на Фостър.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

129

komandos

преди 11 години

Gledaite Fylam ,Man wnaited da go lapat.A durtiq nqma da vzeme ni6to i tazi godina za6toto e izkyfql .

128

Анонимен

преди 11 години

Силно се надявам Бербатов да срещне Манчестър и да има вкара поне 2 гола, за доброто старо минало.

127

Наблюдаващ

преди 11 години

До 143:И кой казва, че бил слаб? На какво основание? Не беше ли голмайстор и нямаше ли да стане номер едно в премиършип, ако не го мяха извадили на пейката?Колкото до правилата на играта - не знам накъде биеш, но точно той е доста коректен и на терена, и в отношенията си с отбора и ръководството.Въобще, надявам се всички зли усти да се затворят най-сетне след играта му във Фулъм.

fallback