Лъчезар Николов-Чезари внесе яснота около борчовете на ЦСКА. Снимка: Булфото
fallback

Бизнесменът Лъчезар Николов -Чезари разкри, че дълговете на ЦСКА възлизат на 80 милиона лева. Данните са на база на официалната проверка на финансовото състояние на клуба, направена от Инициативния комитет "ЦСКА Възраждане".

Николов, който е част от комитета за спасение на ЦСКА, призна тези факти при гостуването си в Актуално студио "Дерби".

"Към днешната дата клубът има задължения в размер на 60 милиона лева. Това е което си признаха официално от "Титан". Сумите са за най-различни дългове. Отделно индиецът Прамод Митал има да получава 6 000 000 евро. Също така трябва да се платят и над 5 милиона лева за осигуровки на футболистите, които досега са били отлагани", отсече Чезари.

"Към този момент срещу ЦСКА са заведени 80 дела от бивши играчи, институции и частни лица", каза още той.

"Клубът умишлено е воден към фалит. Ръководството е тотално абдикирало от отбора. Новото акционерно дружество - "ЦСКА Възраждане", обаче не може да придобие мажоритарния пакет акции, тъй като има различни законови спънки. Договорката с "Титан" е да вземат 50% от властта."

"Въпреки многобройните дългове и проблеми, с които е затрупан ЦСКА, това няма да ни откаже. Тази ситуация със сигурност ще ни затрудни повече в мисията, с която сме се заели, а именно, да се възроди клубът и да се изчисти името му."

"Аз и бизнесмените, които сме се заели с тежката задача ще направим всичко, което е по силите ни, за да се изчистят дълговете, за които се смята, че възлизат на около 80 милиона лева", добави Чезари. Един от най-известните фенове на червените определи управлението на сегашните собственици като "некадърно".

"Политиката на "Титан" е тотално сбъркана. Вместо да се взимат високоплатени чужденци, трябваше да се заложи на момчета от ДЮШ", смята Николов.

"Въпреки високите задължения, "вариантът Ботев" и да се обяви фалит е неприемлив за клуб като ЦСКА. В момента единствено марката ЦСКА държи този клуб", категоричен е той.

Още новини за ЦСКА четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

!

преди 11 години

Тича старо, тича младовъзрастно и голобрадоКлони кършат, хвърчат трескив хор подемат - "К*р за лефски"Хващат Гонзо гадни типовекъсат черните му слиповетой крещи, обзет от треска"Моля ви се !! К*р за лефски"Порихме ви и пак ще ви опъваме,гувяда!

57

киро

преди 11 години

Към Чезаре и към тия с два грама мозък : Чезаре, с тия 80 милиона защо не направите 80 детски градини за да ви помнят 800 години....... да сте чували за Евлоги и Христо Георгиеви.... / за тъпанарите по долу справка - Софийския университет - двама седят пред главния вход /.

56

Анонимен

преди 11 години

Какви са новините от Подуене? Батков как ги търпи тези лигльовци, подуенски!?

fallback