ЦСКА може да изхвърчи от Европа за три години. Снимка: Булфото
fallback

Информациите от последните дни, че ЦСКА може да бъде наказан от УЕФА, не са само слухове, а отговарят на истината. Това призна вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев, който взе отношение по наболялата тема.

Той предупреди, че клубът наистина е в деликатно положение и е време да се действа, за да не стигне отново до драматични последствия.

"Към момента все още няма получено писмо в БФС от УЕФА. Но има обаче реална опасност ЦСКА да бъде наказан с лишаване от участие в европейските турнири", обяви Фурнаджиев пред "Меридиан Мач" и допълни:

"Ако това се случи, европейската централа няма да ни уведоми, а директно ще пристъпи към действие. Няма практика да се предупреждава предварително. Има условия, има срокове, които, ако не са спазени, се събира Дисциплинарната комисия и решава".

Той потвърди, че ЦСКА има доста забавени плащания. Дългът към Черноморец за Платини е един от проблемите.

УЕФА готви твърде жестока санкция за ЦСКА, като предстои изваждане на клуба от евротурнирите за срок от 3 години.

Причина за задаващата се гилотина в Европа е системното неспазване на предписанията и сроковете за погасяването на дълговете.

Още новини за ЦСКА четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 11 години

Селяни са подуенци, и селяни ще си останат. Не е софииски отбор, а привържениците им са комплексирани пияндета. България се подиграва на Подуене, а в Европа никой не ги и знае, тези сини лигльовци.

26

Анонимен

преди 11 години

do 48 iganin ot cska nqma. te vsi4ki sa ot uefski. *** nqmat nemogat da izgowarqt bukvata c

25

простак

преди 11 години

Каква Европа?Всичкото футболист тука се изтропа

fallback