Станка Златева все още не знае дали ще се бори и в Рио. Снимка: Булфото
fallback

Сребърната ни медалистка от Лондон Станка Златева обяви при пристигането си на летище "София", че все още не е решила дали ще продължи кариерата си до Рио де Жанейро 2016.

"Все още не знам какво ще правя. Ще участвам на световното първенство, а след това ще мисля. Четири години са много време. Човек трябва да се развива, не само да стоим на едно място", каза българката на летището.

"Няма какво да се оправдавам. Една грешка ми съсипа труда за четири години. Във финала всичко стана толкова бързо, че нищо не разбрах. Набързо, набързо ме отупаха, но това е, допуснах грешки", призна Станка и продължи:

"Сега първо трябва да възстановим Симеон Щерев, на който му предстои операция. Ще почиваме седмица-две и той ще каже какво ще стане. И двамата сме разочаровани. Осем години се бъхтим напразно".

Най-добре представилата се българска олимпийка благодари на своя треньор за подкрепата.

"Без Симеон Щерев може би щях вече да съм се отказала от борбата. С него имам развитие, спечелих медали, пожелавам му успех. Каквото и да стане, дано да намери добри спортисти".

"Искам да благодаря и на всички хората за подкрепата, за всички неща, които ми написаха и ми казаха. Това ме прави по-спокойна. Вижте, има страни, които изобщо нямат медали. Ние освен двата медала, имахме финалисти във волейбола, художествена гимнастика, представихме се добре в няколко спорта", завърши златното момиче на родната борба.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 11 години

Браво!!! Да приемеш второ място в света за загуба...Жалко, че само тя е такава от нашите спортисти.Правете школи, правете спортисти,...

36

Анонимен

преди 11 години

Не Станке, една грешка ти оправи живота, сама знаеш за какво говоря...

35

kireza

преди 11 години

до 47Йордан Йовчев не взе медал,но все пак прослави България - няма друг с толкова участия в олимпиади в неговият спорт!С побеляла глава да се състезаваш със 17-годишни!!!Той лично си спечели квотата,никой не му подари участието!Жалко че нямаме млади гимнастици като него и участието му беше просто задължително,иначе щяха въобще да забравят че българин е прославял страната ни в спортната гимнастика....Браво Данчо!

fallback