Стойка Петрова впечатли препълнената зала с майсторството си и хъса за победа. Снимка: Reuters

Шест победи от 6 мача е равносметката за българския бокс на олимпийския ринг в Лондон, след като и дебютантката в женското направление на мъжкия спорт - Стойка Петрова, не допусна изненада.

Представителката ни в 51 кг срази новозеландката Сиона Фернандес в 1/8-финален мач с 23:11 (5:2, 4:3, 7:4, 7:2) точки.

Следващата съперничка на Стойка, която получи шанс за изява на Албиона с „уайлд кард", е представителката на домакините Никола Адамс.

Британката е сребърна медалистка от последните три световни първенства по бокс в тази категория и е под №2 в схемата на турнира.

Срещата е утре от 16,15 часа българско време.

Представителят ни в класическата борба в категория до 55 килограма Александър Костадинов пък загуби от китаеца Шужън Ли в 1/8-финална схватка.

Още по темата

Все пак нашият има шансове да продължи участието си. Той очаква възможността да влезе в репешажите на турнира в своята категория, ако бъде издърпан от азиатеца.

Междувременно стана ясно, че трима наши волейболисти водят в индивидуалните класации след четвъртия кръг от на турнира.

Тодор Алексиев е първи при най-добрите нападатели и има 45.21 процента ефективност.

На следващите три места са поляците Збигнев Бартман с 41.82 процента и Бартош Курек - 40.20 процента, както и българинът Цветан Соколов с 38.95 процента.

Георги Братоев запази първото си място за най-добър разпределител с 11.64 перфектни паса средно на гейм.
Либерото Теодор Салпаров остава първи при най-добрите защитници с 2.79 спасени топки средно на гейм.

Плувната звезда Нина Рангелова, която подобри три национални рекорда в Лондон, заяви при пристигането си у нас, че е доволна от представянето си.

„След като подобрявам постиженията си, значи се движа напред. Много съм щастлива от това. Конкуренцията отново беше огромна. До момента все нещо ми се изплъзваше, но такова постижение ми се случва за първи път в такова голямо състезание“, заяви студентката в Южния Методистки университет в Далас.

С Рангелова в България се завърнаха и треньорът на представителния отбор Георги Дангалаков и състезателят ни на 1500 м св. стил Венцислав Айдарски.

Още новини за Олимпийските игри в Лондон четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase