Капитанът на боксьорите Детелин Далаклиев затвори с победа българското участие в петия ден на Олимпиадата. Снимка: БТА
fallback

Световен вицешампион е последното препятствие по пътя към олимпийските медали в Лондон за капитана на националния отбор по бокс Детелин Далаклиев.

Майсторът на ръкавиците в категория до 56 кг ще срещне на четвъртфинал представителя на домакините Люк Кембъл, след като победи Ибрахим Бала (Австралия).

Далаклиев, който е първенец на планетата за 2009 година, измъкна двубоя с 14:10 точки.

Мачът на плевенчанина с Кембъл, излъгал италианеца Яхин Виторио Паринело (11:9), е в неделя.

"Щастлив съм, че имам шанс да играя за олимпийски медал. С Кембъл се знаем много добре. Мисля, че отделни моменти на бързина ще решат мача“, заяви Далаклиев пред БТА.

Oще по темата

Междувременно в българския лагер в Лондон избухна скандал, след като звездата в бадминтона Петя Неделчева скочи на федерацията. Реакцията на заралийката, която приключи третото си участие на Олимпийски игри, бе по повод интерпретацията на думите й, че в Рио де Женейро след 4 г. може и да не се състезава под родния трибагреник. 

"Бях разстроена и е възможно да съм казала и неща, които не трябва да казвам. Никога не съм заявявала, че се отказвам от България. Няма да се отказвам.

Някои хора от федерацията искат да ме откажат. Вече не им снасям "златни яйца". Не съм възпитана да премълчавам лошите неща, който правят те спрямо нас състезателите", коментира Неделчева пред БТА.

Тя разкри подробности за финансирането на подготовката й.

"От средата на февруари ръководството на федерацията не само не ми помага, но дори ми пречеше в подготовката.

Относно финансирането, без да влизам в детайли, ще кажа, че Министерството на спорта ми осигури финансиране, което 50 процента не стигна до мен, след като преминава през федерацията", допълни  възпитаничката на Орлин Цветанов.

Междувременно световните рекорди в олимпийския басейн продължават да валят.

Унгарецът Даниел Гюрта стана шампион  на 200 м бруст, пращайки в историята върховото постижение на планетата. Той триумфира с 2:07,28  минути.

Предишният световен рекорд - 2:07,31, принадлежеше на Кристиан Спренгър (Австралия) и бе поставен през 2009 г.

В същата дисциплина американката Ребека Сони закова новия стандарт на  2:20,00 минути още в полуфиналите.

Нейтън Ейдриън пък донесе дългоочакваната титла в най-атрактивната дисциплина - 100 м св. стил. Той се окичи със златото, плувайки за 47,52.
 
Днес големите емоции за българите ще бъдат свързани отново с волейбола. Момчетата на Найден Найденов излизат за третата си поредна победа срещу Австралия.

Мачът, който е битка за 1/4-финалите, започва от 13,30 часа българско време и ще бъде предавана пряко по БНТ1.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Таня

преди 11 години

14.35 часа 0 на 0 волейбола

17

Съобщение

преди 11 години

Петър Василев, по известен като Пепи Петела Предпочитам Тереза Маринова да коментира двубоите, ако ще и нищо да не разбира от бокс.

16

Реалистът 2

преди 11 години

.... Данчо Йовчев е голям и велик,но за съжаление смятам че и съдиите няма да го пуснат до медалите :( Виждам го 5-6 място във финалната осмица :( !! Ивет Лалова ако стигне до финала на 100 и 200 метра ще е супер но там и нея не е виждам като единствената бяла жена сред *** от САЩ,Ямайка и Барбадос ! :( Единственият ни щангист ако може да направи нещо за медал ще е подвиг според мен.. Волейболистите ни зависи адски много от съперника на четвъртфинала кой ще е!! Дано вземем 2-3 медала!!!

fallback