Снимка: Reuters

Само едно място в Олимпийското село е предвидено за пушачите по време на Летните игри в Лондон.

Тютюнджиите се събират по ъглите на неугледна дървена беседка, информират от Българския олимпийски комитет.

Междувременно най-разпознаваемият български спортист Христо Стоичков пристигна в олимпийската столица. Кавалерът на „Златната топка“ по футбол за 1994 г.  дойде за представянето на филма, посветен на него в английското посолство. 

Лентата "Стоичков" беше включена в програмата на тазгодишния кинофестивал в Милано. Форумът ще се проведе от 12 до 23 септември.

Преди това филмът за футболната ни звезда бе избран и за фестивала във Варшава (13-22 октомври), който е един от четиринадесетте най-престижни световни кинофоруми – от най-високата категория А.

Медиите на Острова пък не спират да питат българската делегация кога ще пристигне знаменосецът от Пекин 2008 Петър Стойчев. 11-кратният носител на Световната купа по плуване в открити води е в полезрението и заради рекорда си на Ламанша.

Първенецът на планетата от Шанхай от миналата година е първият и единствен засега мъж на планетата, преплувал митичните  35 км между Дувър и Кале за по-малко от 7 часа.

Особено настоятелни за интервюта със световния шампион от миналата година в Шанхай са от Олимпийския новинарски канал, който обслужва игрите под ръководството на Би Би Си.

Междувременно стана ясно, че най-много наши олимпийци  в Лондон е дала София.

В столицата са родени 15 от нашите представители в Лондон. Това прави една четвърт от делегацията ни, което като съотношение кореспондира на дела софиянци от общия брой жители на България.

В класацията следват: Пловдив с 5, Русе, Пазарджик и Сливен с по 4, Стара Загора, Плевен, Перник, Търговище и Сандански с по 2. С по един представител са 16 града.

По отношение на възрастта най-многобройна в българската делегация е групата на 29-годишните спортисти. Те са 10 – почти една шеста от целия състав.

В класацията следват 25-годишните – 7 на брой, 21-годишните са 6, 22-годишните 5, по четирима представители имат 26- и 27-годишните родни олимпийци.
 

Още за Олимпийските игри в Лондон четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase