Кметът на Лондон Борис Джонсън успокои спортистите, че дървениците не са страшни, изпробвайки легло в Олимпийското село. Снимка: Reuters
fallback

Напаст от дървеници чака в Олимпийското село българските спортисти, както и милионерите от другите отбори.

Oще по темата

Предупреждението дойде от Организационния комитет с добавката, че участниците трябва да внимават да не си занесат кръвопиещите гадинки у дома. Това съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Подобна случка имаше преди 12 години на Олимпиадата в Сидни.

Дървениците бяха ликвидирани в много западни страни в началото на 90-те години, но се завърнаха, след като повсеместно бе забранено използването на инсектицида ДДТ.

Домакините на игрите в Лондон припомнят, че най-сигурно след гостуването е спортистите да сложат дрехите в топла сушилня за дрехи и да ги пуснат на цикъл от 30 минути.

Българските волейболисти пък ще приемат по-спокойно новината за дървениците, след като англичаните се погрижиха да удължат креватите им с половин метър.

Преди леглата бяха едва 173 см - твърде къси дори за плувната торпила Макъл Фелпс, който е висок 193 см, Мълнията от Ямайка Юсеин Болт (195 см), камо ли за някоя 220-сантиметрова звезда от Националната баскетболна асоциация.

Сега Владо Николов и компания ще се ширят на легла с размери 240 см дължина и 90 см ширина.

Родните спортисти са настанени в крайбрежна зона на Олимпийското село в Лондон. Съседи на нашите са конкурентите им от Русия, Австрия, Беларус.

Българският блок е на 9 етажа и е разположен непосредствено до главния изход за пешеходен достъп до Олимпийския парк и зоната за джогинг.  В него ще почиват 63 нашенци от 17 вида спорт.

В близост са още ресторантът, както и транспортната зона, което ще улесни бързото предвижване на нашите спортисти.

Нашите състезателите ще са разположени на 3 етажа от блока (7, 8 и 9). На всяко ниво на сградата има по 5 апартамента.

Волейболистите ни започват олимпийската битка срещу до­макините от Великобрита­ния в мач на откриването на волейболния турнир на 29 юли. Началният час за двубой в колективните спортове е меко казано необичаен - 9,30
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Недоразбрал

преди 11 години

Извинете за дублирания коментар.Моя грешка.

27

Недоразбрал

преди 11 години

"Нали имат кралица"Кой,дървениците ли?!

26

Недоразбрал

преди 11 години

"Нали имат кралица"Кой,дървениците ли?!

fallback