Григор Димитров продължава с победния си ход в Бостад. Снимка: Reuters
fallback

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров продължава успешното си представяне в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Бостад (Шв), с общ награден фонд 410 175 евро.

След като отстрани на старта на кампанията си бразилеца Роджерио Дутра Силва, в среща от втория кръг на надпреварата младият хасковлия елиминира и Фредерико Жил (Порт) с 2:0 сета, в отделните части 6:3, 6:4.
 
Както и във вчерашния си двубой, Григор започна колебливо срещата, отново имаше известни затруднения с намирането на ритъма си на игра, а и първият му начален удар не влизаше, което доведе до възможност за пробив пред португалеца още в третия гейм.

С мощен сервис и прецизна игра от основната линия българинът се измъкна невредим от критичната ситуация, а в шестия гейм след изключително търпелива и прецизна игра хасковлията стигна до пробив за 4:2.

За съжаление още в следващия гейм Гришо допусна изненадващ спад в представянето си и позволи на Жил да върне моментално брейка, но много бързо първата ни ракета успя да вземе изцяло контрола върху случващото се на корта и след два последователно спечелени гейма сложи точка на спора в първия сет.

Българинът започна многообещаващо и втората част, като достигна до две поредни възможности за брейк още в първия гейм, но този път португалецът не се поддаде на натиска и измъкна подаването си.

Нещо повече, противно на логиката от показаното до момента, в следващия гейм Жил изненадващо стигна до пробив, но отговорът на Димитров бе колкото бърз, толкова и категоричен – рибрейк на нула за 1:2.

Ключов за изхода на втория сет и респективно на двубоя се оказа петият гейм, в който след продължителна битка и серия от великолепни отигравания, Григор успя да измъкне подаването на португалеца и оттук до края на мача не позволи на съперника да заличи преднината му.

Така след час и 23 минути игра Димитров стигна до така желания успех, който го класира за четвъртфиналите на надпреварата в Бостад, а там нашият представител ще се изправи срещу поставения под номер 3 в основната схема Алберт Рамос (Исп).

С достигането си до тази фаза от надпреварата най-добрият ни тенисист си заработи 10 515 евро от наградния фонд и си осигури 45 точки за световната ранглиста. Ако успее обаче да прескочи и следващото стъпало, то българинът вече ще има в актива си цели 90 точки и 18 460 евро.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Фен

преди 11 години

МАЧКАЙ ДРИШООООО!!!!!!!!

14

Венелин

преди 11 години

Вече е на полуфинала!

13

Жорката

преди 11 години

Малък, голям - това е успех за страната ни, която няма чак пък такива традиции в този спорт, и особено при мъжете...... Може и повееч, но трябва да се дават мноог пари от федерацията - за треньори, за лекари.... с тези възможности токлкова, Гришо не се справя никак зле, особено на по-дребните турнири. нали не мислите че има някой от по-големите играич да не се дрогира. Но дрогата им е скъпа, за да не я хващат.

fallback