Снимка: Ройтерс

Поставената под №3 в основната схема Агниешка Радванска достигна за първи път в своята кариера до финал на турнир от Големия шлем и успя да стори това именно на най-престижната надпреварата от четворката – "Уимбълдън".

На централния корт на “Ол Инглънд клъб” полякинята срази с 2:0 сета представителката на Германия Анжелик Кербер, в отделните части 6:3, 6:4 и по този начин си подпечата второто място в световната ранглиста, измествайки руската красавица Мария Шарапова.

Началото на днешния полски триумф обаче бе твърде облачно, тъй като именно Кербер бе тенисистката, която успя да влезе по-добре в срещата. Ритъмът й на игра бе впечатляващ и само за 15-ина минути игра си осигури аванс от 3:1.

Отговорът на Агниешка обаче бе, колкото бърз, толкова и категоричен и след серия от 5 поседователно спечелени гейма първата ракета на “дружина полска” не само че пречупи устрема на своята опонентка, но и записа сета в своя актив.

Втората част започна с подчертано предимство на сервиращите, но в петия гейм Радванска направи решителната крачка, стигна до брейк, който в последствие се оказа напъно достатъчен за историческия успех на полския тенис.

Така заедно с дебюта си във финал на надпревара от Шлема Агниешка Радванска запазва надеждите си и за две много важни цели в нейната кариера – първа титла от голям турнир и първото място в световната ранглиста.

Статистика от мача вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase