"Лъвовете" ще си поделят 700 000 долара, ако спечелят Световната лига. Снимка: Булфото

700 000 долара ще си разделят националите, ако спечелят финалите на Световната лига по волейбол в София. Те получават 70% от полагащата им се награда, която за първо място е милионче.

Бонусът от Световната лига за второ е 500 000 долара, 300 000 за трето. Новината съобщи шефът на федерацията инж. Данчо Лазаров, който определи годината като блестяща.

"Конфликти и войни с който и да било, аз нямам! Дали искам да съм шеф за трета Олимпиада! Ние вече работим по този въпрос и кандидатурата на България за Европейското първенство през 2015 година е една голяма стъпка към това", сподели шефът.

"Всичко вече е уточнено за щаба, който ще води тима на Олимпиадата: Найден Найденов - старши треньор, Камило Плачи и Георги Петров - помощник".

"Колкото до Матей Казийски, пак повтарям той прави огромна грешка. И само да му припомня, че аз съм му помагал много, когато имаше проблеми за трансфера си в Трентино".

Волейболната федерация почти сигурно пък ще отиде на съд за рекордна сума, съобщи "Канал 3". Днес се очаква потвърждение от централата на фирмата на спортна екипировка "Ереа". Тя обличаше националите до януари, когато договорът беше прекратен.

После федерацията избра "Асикс". Според запознати италианците ще поискат стотици хиляди лева неустойка. Именно споровете за доставчик на екипировка станаха част от войната между ръководството та волейбола и новата опозиция, водена от Радо Стойчев.

Още волейболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase