Контузията на десния крак на Георги Георгиев втрещи българите и приятелите на леката атлетика. Снимка: Reuters
fallback

Зловеща контузия на шампиона на България Георги Георгиев по време на пресявките на 100 метра шокира зрителите пред малкия екран и на Олимпийския стадион в Хелзинки, където се провежда европейското първенство по лека атлетика.

На една трета от спринта Джопето рязко намали, хващайки се за бедрото.

В опита си да тушира набраната скорост той падна, усуквайки дясното си коляно.

Възпитаникът на Валя Демирева беше изнесен на носилка и беше прегледан от светилото в травматологията и спортната хирургия проф. Толикура.

Финландецът оперира куп български шампиони, сред които Тереза Маринова, Даниела Йорданова, Момчил Караилиев, както и гимнастика Филип Янев и грацията Симона Пейчева.

Толикура назначил ядреномагнитен резонанс за Георгиев.

Според него атлетът ни има тежко дисторзио на дясната колянна става, разкъсани връзки, както и частично разкъсване на мускули и леки наранявания на вътрешния хрущял.

Контузеното коляно на атлета бе обездвижено с шина и той напусна медицинския център с патерици, придрижуван от лекаря на националния отбор д-р Ангел Лозанов.

Възпитаникът на Валя Демирева получи болки в бедрото по време на сериите на 200 м на първенството на страната преди две седмици. При заминаването си за Хелзинки той заяви, че проблемът е преодолян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Ива

преди 11 години

Дано да се оправи момчето и след това да пренареди преоритетите си.

11

rument

преди 11 години

То повечето спортисти които получават инфаркти,е заради допинга,наскоро май един плувец почина след тренировка....

10

rument

преди 11 години

Забравих да уточня,че получи контузията докато бягаше,грешката му беше че не спря веднага,а продължи подскачайки,и точно преди финала,коляното му се обърна,дано се възстанови бързо.

fallback