България може и да не домакинства на финалите на Световната лига по волейбол. Снимка: Булфото

България може да остане без престижното си домакинство на финалите на Световната лига по волейбол през 2012 година, което трябва да бъде в началото на месец юли в столичната зала "Арена Армеец", съобщава BGvolleyball.com.

Основна причина за това е, че не са платени 500 000 долара такса, които правителството обеща да даде за организирането на форума.

Друга причина са скандалите в българския волейбол, като Международната федерация (ФИВБ) е притеснена от случващото се у нас и искането на бившият вече селекционер Радостин Стойчев за оставки на УС на федерацията и нейният президент Данчо Лазаров.

Междувременно сръбската федерация е изразила готовност за моментално заплащане на парите и желание за организация на финалите на най-комерсиалният турнир на планетата.

Ако това стане, отнемането на домакинството ни ще бъде прецедент, който не се е случвал досега в 23-годишната история на Световната лига.

Така се появяват и притеснения относно участието на мъжкия ни национален отбор във финалната фаза на надпреварата, защото сега тимът ни е на трето място във временното класиране на предварителна група "D".

За финалите се класират победителите в четирите потока, домакинът и най-добрия втори, който почти сигурно е състава на Бразилия.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase